Fyra svenskar ar fler an tre uruguayare

Efter mycket moda och stort besvar har jag bestamt mig for att skriva ett litet inlagg har pa bloggen. Jag antar att ganska mycket har hant sedan min senaste uppdatering sa ni far lite utvalda godbitar.

Tre svenska pojkar fran Montevideo har halsat pa tre svenska flickor i Buenos Aires vilket var en alldeles fortrafflig kombination. Gruppen var synnerligen homogen och alla forstod varandra eftersom ingen envisades med att prata spanska i tid och otid. Vi tillbringade ungefar en vecka i Buenos Airestrakten och hann med att sola, bada, ata, sova och allt annat som man vill gora pa en semester. En av hojdpunkterna var en natt under klar stjarnhimmel pa en strand i Mar del Plata. Vi hade aven en fin liten eld vilket alltid bidrar till en trevlig stamning. Pa vagen hem fran stranden klappade jag och Adam hundar som blev lite ilskna men vi visade auktoritet och skallde pa dem.

Nar vill tillbringat en vecka i Buenos Aires var vi ganska nojda och eftersom Affes snart skulle komma tyckte vi det var bast att atervanda till var kara hemstad. Att veta nar Affe skulle dyka upp visade sig dock inte vara det lattaste. Jag forsokte fraga honom i mail men Affe ar inte kand som nagon cyberexpert sa det blev lite av en gissningslek att forsoka tyda hans mail. Han envisades med att blanda ihop November och December och alla datum sa tillslut visste jag varken ut eller in. Jag fick tillslut tag pa den gode rivaren via Facebook och da visade det sig att han hade varit i Sao Paolo i tva dagar och skulle komma till Montevideo dagen efter. Det kom lite som en chock men mest var det en glad overraskning. Affe har nu varit har ett par dagar och har anpassat sig val till det Uruguayanska livet. Han ater empanades med stor fortjusning och forsoker prata spanska.

Igar var vi med om en haftig upplevelse da vi sag Uruguay mot Costa Rica i en Play off match for VM. Vi kopte vara biljetter lite smussligt av en kille utanfor arenan och fick dromplatser precis vid planen. Dock skymdes sikten lite av ett tva meter hogt jarnstangsel sa vi klattrade upp pa en annan sektion och fick darmed an battre platser. Stamningen var fantastisk och folk skrek och skot raketer. Rent fotbollsmassigt var matchen ingen hojdare men allt runt omkring gjorde det till en minnesvard kvall. Att Uruguay gick blev klara for VM och hela Montevideo var pa fotter gjorde inte saken samre. Tank sa mycket gladje fotboll kan skapa! 

Idag har vi stora planer da vi ska spela en fotbollsmatch. Vi ar fyra svenskar och en irlandare som ska bilda ett fantastiskt lag. Lagets namn ar lika sjalvklart som genialiskt, los vikingos. Irlandarens vikingbakgrund ar val lite tvivelaktig men han har overtygad om att hans roda kalufs har nagot att gora med vikingarnas framfart pa den brittiska oarna sa han accepterar glatt namnet. Sa vi ska ut pa rovartag i eftermiddag!

Vad framtiden har i sitt skote vet vi inte riktigt, det lutar at att vi aker till Punta del Diablo i veckan vilket kan bli trevligt. I helgen ska vi forsoka vara med i ett projekt dar man bygger hus att folk som inte har det sa gott stallt. Hoppas vi far skotta grus!

Chau! 

RSS 2.0